Chaga paddenstoel mogelijk inzetbaar tegen Corona

In de traditionele Chinese Geneeskunde wordt de Chaga paddenstoel al eeuwenlang ingezet als een krachtig middel om het immuunsysteem te versterken. Deze paddenstoel heeft niet alleen een sterke antivirale werking, maar zit het ook nog boordevol antioxidanten. Vanwege de huidige Corona pandemie wordt ook steeds meer onderzoek gedaan naar medicijnen en kruiden uit de oude geneeskunde. Daarbij is ook de Chaga paddenstoel en de inzetbaarheid hiervan bij Corona onderzocht.

Inleiding

De afgelopen jaren zijn er verschillende uitbraken geweest van coronavirussen. Helaas is er nog geen vaccin of specifieke behandeling tegen de huidige variant, al zijn bepaalde medicijnen succesvol gebleken in het remmen van het virus. Van natuurlijke kruiden en paddenstoelen is bekend dat ze een grote antivirale en anti-inflammatoire werking hebben. Vooral Inonotus obliquus (Chaga), is veelbelovend voor de behandeling van Corona, zo blijkt uit een review die recentelijk is uitgevoerd door onderzoekers van de University of Bradford.

Review

In de review komen studies naar diverse extracten aan bod. Allen bezitten een bewezen antivirale en anti-inflammatoire werking. Het gaat vooral om traditionele Chinese medicijnen, die al eeuwenlang worden ingezet en waarover overeenstemming bestaat over de lage toxiciteit. In de review is gekeken naar de volgende kruiden en paddenstoelen: Prunella vulgaris (brunel), Allium sativum (knoflook), Zingiber officinalis (gember), Lentinus edodes mycelium (shiitake), Grifola frondosa (eikhaas), Ganoderma lucidum (reishi), Chlorella vulgaris en Inonotus obliquus (chaga).

Resultaten

In onderstaande tabel zijn de geconstateerde effecten van de onderzochte kruiden en paddenstoelen weergegeven. Chaga (in de onderste rij) scoort daarbij het beste op zowel anti-onstekings effecten als anti-tumor effecten.

tabel kruiden en paddenstoelen

De resultaten laten duidelijke effecten zien tegen allerlei virussen, waaronder Corona. Hierbij benadrukken de onderzoekers vooral de inzet van Inonotus obliquus (Chaga). Zij zien deze zwam als een potentiële kandidaat voor behandeling van Corona.

Over Chaga

Chaga (Russisch: spreek uit als ’tsjah-ga’) groeit in Rusland (vooral Siberië), Azië, Europa en Noord-Amerika, waar extracten worden gebruikt vanwege onder meer de tumorremmende, antioxidatieve, leverbeschermende en anti-ontstekings eigenschappen. Bij Corona zou het mogelijk het actief worden van een serie aan pro-ontstekings cytokines kunnen verhinderen, een veelvoorkomende complicatie bij deze ziekte.

Talloze wetenschappers zijn vanwege de huidige pandemie bezig met het ontwikkelen van een vaccin. De onderzoekers benadrukken echter dat de inzet van kruiden en paddenstoelen niet over het hoofd moet worden gezien. Te meer omdat ze vergeleken met commerciële geneesmiddelen makkelijk voorhanden en veel goedkoper zijn.

Chaga supplement kopen

In onze webshop hebben wij ook enkele geselecteerde paddenstoelen supplementen van Mushrooms4Life beschikbaar. De Chaga wordt ook hieronder weergegeven. Klik voor meer informatie op de afbeelding of de productnaam.

Bronvermelding:
Shahzad, F. et al., The Antiviral, Anti-Inflammatory Effects of Natural Medicinal Herbs and Mushrooms and SARS-CoV-2 Infection, 2020 Aug 25.