Gefermenteerde kruiden uitgelegd

Gefermenteerde kruiden bevatten meer voedingsstoffen door het fermentatieproces. Fermentatie zorgt voor een betere opname in het lichaam door het toevoegen van darmgezonde bacteriestammen.

Fermentatie en de voordelen voor u

Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om stoffen van een voedingsmiddel om te zetten, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert. Door fermentatie kunnen we ons voedsel langer bewaren, wordt het smakelijker en beter verteerbaar en wordt de voedingswaarde verhoogd (bv. meer vitamines). De zuren die geproduceerd worden hebben over het algemeen een conserverende werking en hiervoor was fermentatie vroeger dan ook zeer nuttig aangezien er toen nog geen koelkasten voor handen waren.

Bekende voorbeelden van gefermenteerde producten zijn yoghurt, kaas, bier, brood, tempé, wijn, zuurkool, kimchi, sojasaus, droge worst en azijn. Fermenteren is van oudsher een manier om voedsel te verduurzamen.

Gefermenteerde kruiden dragen bij aan ons lichaam te voorzien van positieve biologisch beschikbare voedingsstoffen ter ondersteuning van de spijsvertering en het stimuleren de celvernieuwing. Tevens zullen de nieuw gecreëerde bio-actieve stoffen zorgen voor een perfect medium dat de stabiliteit en doeltreffendheid van het gefermenteerde extract garandeert.

Als kruiden worden gefermenteerd, worden de natuurlijk aanwezige fyto-verbindingen uit hun isolatie bevrijd. Deze bevrijde moleculen kunnen nu gemakkelijk worden geabsorbeerd en efficiënt worden gebruikt door het lichaam. De kans op allergische en immuunreacties evenals ontstekingen worden verlaagd, omdat de moleculen in hun biologische beschikbare vorm aanwezig zijn. De medicinale werkzaamheid van de natuurlijk aanwezige fyto-verbindingen in de kruiden neemt exponentieel toe wanneer deze stoffen worden bevrijd en getransformeerd. Ons lichaam kan nu profiteren en ondersteund worden door deze meest optimale vorm aan werkzame (actieve) stoffen uit de botanica.

De fermentatie creëert ook nieuwe bio-beschikbare micro- en nanonutriënten zoals organische zuren, aminozuren, vitaminen, mineralen, vriendelijke bacteriën, enzymen, etc. Deze voedingsstoffen zijn uitermate gunstig voor de mens. Het zuur dat door de fermentatie ontstaat balanceert op een natuurlijke wijze de zuurgraad (pH) van het lichaam en schept een gunstig klimaat in de darm, zodat de nieuw gecreëerde bio-beschikbare werkzame stoffen gemakkelijk geabsorbeerd en geassimileerd kunnen worden door de darmwand en het bloed.

De gefermenteerde kruiden in onze shop zijn vervaardigd met een speciaal ontwikkelde kefir-kombucha fermentatieproces, waarbij gebruik gemaakt wordt van unieke 35 stammen micro-organismen. Zodra de fermentatie is voltooid, wordt de volledige levende voedingsmatrix van voedingsstoffen, enzymen en microben veilig gesteld met behulp van een delicaat vriesdroogproces.

Over Living Nutrition

Living Nutrition is opgericht door natuurgeneeskundige Graham Botfield. Met zijn kennis van traditionele geneesmiddelen, de toepassing van kruiden en paddenstoelen in de natuurgeneeskunde en meer dan 12 jaar ervaring in productontwerp en -ontwikkeling, concentreert Graham zijn onderzoek op gefermenteerde kruiden. Hij gebruikt deze oude wijsheid om het unieke kefir-kombucha fermentatieproces te creëren.

Er worden nooit warmte, druk, onnatuurlijke processen of onnatuurlijke ingrediënten zoals vulstoffen, bindmiddelen of additieven gebruikt. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd en zijn geschikt voor veganisten, coeliakiepatiënten en vegetariërs.