Medicinale paddenstoelen herontdekt

Medicinale paddenstoelen worden al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde ingezet vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. Mycotherapie, zoals de wetenschap van de medicinale paddenstoel officieel heet, is hierdoor in de alternatieve geneeskunst enorm populair geworden.

Paddenstoelen Toen en Nu

Mycotherapie kent een zeer lange geschiedenis en gaat terug tot de traditionele Chinese geneeskunde. Ook bij de oude Grieken en Romeinen werden paddenstoelen gebruikt als voeding én medicijn. Benedictijner monniken hielden zich in de Middeleeuwen ook bezig met de heilzame werking van paddenstoelen.

Paddenstoelen behoren tot het rijk van de fungi, oftewel schimmels. Schimmels zijn uitermate krachtige organismen, waaruit bijvoorbeeld ook penicilline en andere antibiotica zijn ontstaan. Dankzij nieuwe wetenschappelijke studies zijn medicinale paddenstoelen opnieuw ontdekt en bieden zij een doorbraak in de bestrijding van een groot aantal aandoeningen.

Paddenstoelen zijn er in veel soorten en maten. Sommige zijn eetbaar en bevorderlijk voor de geestelijke en/of lichamelijke gezondheid en andere zijn giftig. Inmiddels is van ongeveer 800 paddenstoelen bekend dat zij een heilzame werking hebben. Door de groeiende belangstelling zijn er manieren ontwikkeld om ze als supplement te kunnen gebruiken. Tegenwoordig worden alle belangrijke componenten uit paddenstoelen geëxtraheerd en in bv. capsulevorm aangeboden.

Door de extractie kan het maximale aan werkzame stoffen en voedingswaarde uit de paddenstoel worden gehaald. De biobeschikbaarheid, oftewel de mate waarin de werkzame stoffen op de daarvoor bestemde plaats komt, is hierdoor enorm hoog. Dit effect kan nooit in die mate worden bereikt door de paddenstoel simpelweg op te eten.

Onze Supplementen

In onze shop hebben we supplementen opgenomen van de 6 belangrijkste paddenstoelen, te weten: Chaga, Cordyceps, Lion’s Mane, Maitake, Reishi en Shiitake. Elk van deze paddenstoelen heeft specifieke eigenschappen. Op de productpagina’s wordt aangegeven voor welke terreinen het kan worden ingezet.

Over Mushrooms4Life

Mushrooms4life is ontwikkeld door natuurgeneeskundigen. Hun doel was het bewustzijn over en de beschikbaarheid van de vele gezondheidsvoordelen van medicinale paddestoelen te vergroten.

De oprichter van Mushrooms4Life is de wereldberoemde onderzoeker en auteur Martin Powell. Het is zijn missie om de beschikbaarheid van hoogwaardige biologische padddenstoelsupplementen tegen betaalbare prijzen te vergroten.

Er worden nooit bindmiddelen, additieven, kunstmatige ingrediënten of chemicaliën in de producten gebruikt en alle paddenstoelen worden rechtstreeks bij geselecteerde telers ingekocht. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd.