Wat is collageen en waarom is het zo belangrijk?

Collageen is een uniek eiwit dat een rijke bron is van de aminozuren, glycine en proline. Collageen is ook het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is één van de belangrijkste bouwstenen voor de botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid én elasticiteit van de huid. Het zorgt ervoor dat de huid er jong en fris uitziet.

Waarom collageen?

Al duizenden jaren is collageenrijk voedsel een belangrijk onderdeel van diëten over de hele wereld. Zolang onze Paleo-voorouders voedsel kookten boven een vuur, aten ze elk deel van de dieren die ze hadden gevangen – inclusief de botten. Bottenbouillon is een van de meest voedzame voedingsmiddelen op aarde.

Van stoofpot met ossenstaart in Afrika, bouillon in Frankrijk tot de kippenbouillon van oma’s “eeuwenoude remedie voor alles”. Veel van de meest voedzame gerechten ter wereld zijn rijk aan collageen.

Het woord collageen is afgeleid van het Griekse woord kolla, wat lijm betekent. Het is de stof die het lichaam letterlijk bij elkaar houdt. Het is het meest voorkomende eiwit in het lichaam

De belangrijkste rol is om structurele ondersteuning en sterkte te bieden, maar het beschermt ook de vitale organen en biedt flexibiliteit, ondersteuning en beweging. Het is ook nodig voor het vervangen en herstellen van dode huidcellen en om pezen en bindweefsel te versterken.

De collageen producten in onze shop zijn uitermate geschikt om gemengd te worden in verschillende dranken of zelfs in gerechten, zoals: thee, koffie, smoothies, vruchtensap, yoghurt en soep.

Over Planet Paleo

Planet Paleo is opgericht door de engelsman Ben Shouler, een voedingstherapeut en natuurgeneeskundige met een achtergrond in nutraceutisch onderzoek. Hij heeft met veel toonaangevende bedrijven in de natuurlijke gezondheidszorg gewerkt in een educatieve functie en heeft een goed inzicht in de complexe dynamiek van voedingssupplementen en kruidengeneeskunde.

Terwijl hij met passie de meer wetenschappelijke kant van natuurgeneeskundige middelen bestudeert, is hij altijd gefascineerd geweest door oude remedies en de meer esoterische, energetische benadering van de traditionele geneeskunde. Planet Paleo werd opgericht met deze twee benaderingen in gedachten.

De collageen producten van Planet Paleo zijn zeer biologisch beschikbaar, van nature rijk aan eiwitten en voorzien het lichaam van belangrijke bouwstenen voor een betere gezondheid en welzijn. Dit zijn gezondheidsproducten die geweldig smaken, gemakkelijk in gebruik zijn én resultaat opleveren. Alle producten zijn GMO-, gluten- en zuivelvrij.